Bakan Bayraktar: "Uygulama Yıl Boyunca Devam Edecek"

Gündem 14.12.2023 - 12:32 812+ kez okundu.
 

Bakan Bayraktar: "Uygulama Yıl Boyunca Devam Edecek"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "uygulama yıl boyunca devam edecek" dedi.
Bakan Bayraktar, yaz saati uygulamasına ilişkin olarak, yaz saati uygulamasının yıl boyunca daha faydalı olacağı ve kış saatine geçilmeyeceğini ifade ederek, yaz saati uygulamasının devam edeceğini söyledi. Bakan Bayraktar, bu konuda yapılmış akademik çalışmalara da dikkat çekerek şunları aktardı: "20 Kasım 2015 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi ile bir protokol kapsamında, yaz saati uygulamasının enerji verimliliğine etkisini araştırmışız. Bu raporda çok dikkat çekici bir ifade var. Yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanması, enerji planlaması, iktisadi kazanç, sosyolojik ve psikolojik anlamda daha doğru olacaktır." dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "uygulama yıl boyunca devam edecek" dedi.

Bakan Bayraktar, yaz saati uygulamasına ilişkin olarak, yaz saati uygulamasının yıl boyunca daha faydalı olacağı ve kış saatine geçilmeyeceğini ifade ederek, yaz saati uygulamasının devam edeceğini söyledi.

Bakan Bayraktar, bu konuda yapılmış akademik çalışmalara da dikkat çekerek şunları aktardı:

"20 Kasım 2015 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi ile bir protokol kapsamında, yaz saati uygulamasının enerji verimliliğine etkisini araştırmışız. Bu raporda çok dikkat çekici bir ifade var. Yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanması, enerji planlaması, iktisadi kazanç, sosyolojik ve psikolojik anlamda daha doğru olacaktır." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinnews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.