Bakanı Kacır: "Astronotumuz Ay Yıldızlı Bayrağımızı Uzaya Taşımış Olacak"

Gündem 15.12.2023 - 14:00 1301+ kez okundu.
 

Bakanı Kacır: "Astronotumuz Ay Yıldızlı Bayrağımızı Uzaya Taşımış Olacak"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapacak ilk Tük Uzay Yolcusu Alper Gezer Avcı’nın 9 Ocak 2024’te uzaya gideceğini açıkladı.
Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu 9 Ocak 2024’te gerçekleşecek. İlk Türk astronot Alper Gezer Avcı’nın misyonda İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte görev alacağı bildirildi. Görev Armasında 100.Yıl ve Türk Devletleri Vurgusu Kacır, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezer Avcı’nın, taşıyacağı uzay armasına ilişkin bilgi verdi:   "Astronotumuz ay yıldızlı bayrağımızı uzaya taşımış olacak. Bizim için bu çok kıymetli. Astronotların görev armaları oluyor. Üniformalarında taşıdıkları ve bizim de ilk Türk astronotun taşıdığı görev armasının özgün bir formda olmasını ve milletimizin umutlarıyla, tarihiyle ve geleceğiyle örtüşen olmasını arzu ettik. Bu anlayışla astronotumuzun taşıyacağı arma 8 köşeli Selçuklu Yıldızı olarak tasarlandı. Aynı zamanda armanın en belirgin yerinde ay yıldızlı bayrağımız var. Ay yıldızlı bayrağımızın hemen üzerinde Cumhuriyetimizin 100. yılını simgeleyen 100 sayısı ve simgesi var. Yine 16 Türk devletini simgeleyen 16 yıldız içerisinde uzayda görünür vaziyette. Yine dünya haritası üzerinde Türkiye ile örtüşen turkuaz renkle Türkiye haritası da astronotumuzun taşıyacağı armada yer almış oldu. Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonu da yine armada alan bir diğer ifade. Böylelikle köklerden göklere çıktığımız bu yolculuğun en önemli unsurlarını ilk insanlı uzay misyonunda astronotumuzun iftiharla, gururla taşıyacağı armada simgelemiş olduk. Bunun da milletimiz tarafından beğenileceğini takdir göreceğini ümit ediyoruz. "dedi. 13 FARKLI DENEY YAPACAK Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Alper Gezeravcı, Ocak ayındaki fırlatmanın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak, 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda gerçekleşecek deneylerden birinin Muş Bilim ve Sanat Merkezindeki öğrenciler tarafından hazırlandığı açıklandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapacak ilk Tük Uzay Yolcusu Alper Gezer Avcı’nın 9 Ocak 2024’te uzaya gideceğini açıkladı.

Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu 9 Ocak 2024’te gerçekleşecek. İlk Türk astronot Alper Gezer Avcı’nın misyonda İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte görev alacağı bildirildi.

Görev Armasında 100.Yıl ve Türk Devletleri Vurgusu

Kacır, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezer Avcı’nın, taşıyacağı uzay armasına ilişkin bilgi verdi: 

 "Astronotumuz ay yıldızlı bayrağımızı uzaya taşımış olacak. Bizim için bu çok kıymetli. Astronotların görev armaları oluyor. Üniformalarında taşıdıkları ve bizim de ilk Türk astronotun taşıdığı görev armasının özgün bir formda olmasını ve milletimizin umutlarıyla, tarihiyle ve geleceğiyle örtüşen olmasını arzu ettik. Bu anlayışla astronotumuzun taşıyacağı arma 8 köşeli Selçuklu Yıldızı olarak tasarlandı. Aynı zamanda armanın en belirgin yerinde ay yıldızlı bayrağımız var. Ay yıldızlı bayrağımızın hemen üzerinde Cumhuriyetimizin 100. yılını simgeleyen 100 sayısı ve simgesi var. Yine 16 Türk devletini simgeleyen 16 yıldız içerisinde uzayda görünür vaziyette. Yine dünya haritası üzerinde Türkiye ile örtüşen turkuaz renkle Türkiye haritası da astronotumuzun taşıyacağı armada yer almış oldu. Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonu da yine armada alan bir diğer ifade. Böylelikle köklerden göklere çıktığımız bu yolculuğun en önemli unsurlarını ilk insanlı uzay misyonunda astronotumuzun iftiharla, gururla taşıyacağı armada simgelemiş olduk. Bunun da milletimiz tarafından beğenileceğini takdir göreceğini ümit ediyoruz. "dedi.

13 FARKLI DENEY YAPACAK

Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Alper Gezeravcı, Ocak ayındaki fırlatmanın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak, 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda gerçekleşecek deneylerden birinin Muş Bilim ve Sanat Merkezindeki öğrenciler tarafından hazırlandığı açıklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinnews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.