MKYK Üyesi Sever, '“Kesintisiz Trafik Akışı Sağlanacak”

Gündem 19.12.2023 - 13:20 1392+ kez okundu.
 

MKYK Üyesi Sever, '“Kesintisiz Trafik Akışı Sağlanacak”

Ak Parti MKYK ( Merkez Karar Yönetim Kurulu ) Üyesi Mustafa Sever, '' Çeşmeli -Taşucu Otoyol Projesinde T1 Tünelinin giriş ve çıkış portalleri ve T2 Tünelinin giriş portallerinde kazı ve destekleme çalışmalarına başlandı.'' dedi.
MKYK Üyesi Sever Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Projesi ile ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı; “Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi Yap-İşlet-Devret Modeli ile yapılması, işletilmesi ve devri işi, 23.09.2021 tarihinde ihale edilmiş olup, Uygulama Sözleşmesi 22.12.2021 tarihinde imzalanmıştır. Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi; 42 km ana gövde, 11km bağlantı yolu olmak üzere toplam, 53 km uzunluğundadır. Otoyol güzergahında yeni kültür varlıkları tespit edildiğinden, proje revizyonu gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda hazırlanan 1/5000 ölçekli revize, ön projeler yoğun tarım arazileri, katma değeri yüksek seralar, DSİ sulama hatları, sosyo-ekonomik hayata ve kültür miraslarına verilecek zararlar ile kamulaştırılacak alanlar minimize edilecek şekilde revize edilerek, Karayolları Genel Müdürlüğünce onaylanmıştır. Otoyolda etüt, proje ve kamulaştırma çalışmalarına hızla devam edilmektedir. Proje revizyon süreci tamamlanan Çeşmeli-Kızkalesi Otoyol yapım işinde; çalışmalar hızlandırılarak, T1 Tünelinin giriş ve çıkış portalları  ve T2 tünelinin giriş portallarında kazı ve destekleme çalışmalarına başlanılmıştır. Ayrıca Köprü-1’de kazı ve betonarme imalatları devam etmektedir.” “KESİNTİSİZ TRAFİK AKIŞI SAĞLANACAKTIR” Sever, Projenin katkıları ile ilgili şu bilgileri verdi; “Projenin tamamlanması ile Akdeniz Bölgesinin önemli bir turizm kenti olan Mersin'in,  turizm bölgelerini mevcutta işletmede olan Mersin-Adana-Gaziantep otoyoluna bağlayarak, kesintisiz, yüksek standartlı ve güvenilir bir şekilde ulaşım sağlanacaktır. Ayrıca D400 (Antalya-Mersin) ve D715 (Konya-Mersin) Devlet Yollarının transit trafiği, şehir merkezlerine girmeden mevcut otoyol ağıyla birleşmek suretiyle kesintisiz bir trafik sağlanacaktır.Mevcut devlet yolundaki transit trafiğin çoğunu alması beklenen Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi, yaz aylarında devlet yollarında yaşanan trafik yoğunluğunu azaltacaktır. Proje güzergâhı ile beraber; transit, yüksek standartlı, konforlu, güvenli ve daha kısa süreli ulaşım imkânlarıyla, mevcut devlet yolları yerine cazibesi yüksek bir alternatif oluşacaktır. Çeşmeli-Kızkalesi kesiminin tamamlanması ile bölgedeki turizm, sanayi ve tarımın canlanması sağlanacaktır. Ayrıca sonraki etapta yapılması planlanan Kızkalesi-Taşucu Kesiminin tamamlanması ile Taşucu Limanı tercih edilebilecek bir seçenek olacak böylece Mersin Limanının yoğunluğu azalacaktır.“  
Ak Parti MKYK ( Merkez Karar Yönetim Kurulu ) Üyesi Mustafa Sever, '' Çeşmeli -Taşucu Otoyol Projesinde T1 Tünelinin giriş ve çıkış portalleri ve T2 Tünelinin giriş portallerinde kazı ve destekleme çalışmalarına başlandı.'' dedi.

MKYK Üyesi Sever Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Projesi ile ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı; “Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi Yap-İşlet-Devret Modeli ile yapılması, işletilmesi ve devri işi, 23.09.2021 tarihinde ihale edilmiş olup, Uygulama Sözleşmesi 22.12.2021 tarihinde imzalanmıştır. Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi; 42 km ana gövde, 11km bağlantı yolu olmak üzere toplam, 53 km uzunluğundadır. Otoyol güzergahında yeni kültür varlıkları tespit edildiğinden, proje revizyonu gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda hazırlanan 1/5000 ölçekli revize, ön projeler yoğun tarım arazileri, katma değeri yüksek seralar, DSİ sulama hatları, sosyo-ekonomik hayata ve kültür miraslarına verilecek zararlar ile kamulaştırılacak alanlar minimize edilecek şekilde revize edilerek, Karayolları Genel Müdürlüğünce onaylanmıştır. Otoyolda etüt, proje ve kamulaştırma çalışmalarına hızla devam edilmektedir. Proje revizyon süreci tamamlanan Çeşmeli-Kızkalesi Otoyol yapım işinde; çalışmalar hızlandırılarak, T1 Tünelinin giriş ve çıkış portalları  ve T2 tünelinin giriş portallarında kazı ve destekleme çalışmalarına başlanılmıştır. Ayrıca Köprü-1’de kazı ve betonarme imalatları devam etmektedir.”

“KESİNTİSİZ TRAFİK AKIŞI SAĞLANACAKTIR”

Sever, Projenin katkıları ile ilgili şu bilgileri verdi; “Projenin tamamlanması ile Akdeniz Bölgesinin önemli bir turizm kenti olan Mersin'in,  turizm bölgelerini mevcutta işletmede olan Mersin-Adana-Gaziantep otoyoluna bağlayarak, kesintisiz, yüksek standartlı ve güvenilir bir şekilde ulaşım sağlanacaktır. Ayrıca D400 (Antalya-Mersin) ve D715 (Konya-Mersin) Devlet Yollarının transit trafiği, şehir merkezlerine girmeden mevcut otoyol ağıyla birleşmek suretiyle kesintisiz bir trafik sağlanacaktır.Mevcut devlet yolundaki transit trafiğin çoğunu alması beklenen Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi, yaz aylarında devlet yollarında yaşanan trafik yoğunluğunu azaltacaktır. Proje güzergâhı ile beraber; transit, yüksek standartlı, konforlu, güvenli ve daha kısa süreli ulaşım imkânlarıyla, mevcut devlet yolları yerine cazibesi yüksek bir alternatif oluşacaktır. Çeşmeli-Kızkalesi kesiminin tamamlanması ile bölgedeki turizm, sanayi ve tarımın canlanması sağlanacaktır. Ayrıca sonraki etapta yapılması planlanan Kızkalesi-Taşucu Kesiminin tamamlanması ile Taşucu Limanı tercih edilebilecek bir seçenek olacak böylece Mersin Limanının yoğunluğu azalacaktır.“

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinnews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.