Tekin, "Çalışmalarımızı Atatürk ilkelerine Bağlı Yürütüyoruz"

Eğitim 11.03.2024 - 12:49, Güncelleme: 11.03.2024 - 12:56 607+ kez okundu.
 

Tekin, "Çalışmalarımızı Atatürk ilkelerine Bağlı Yürütüyoruz"

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde başkan adayı olan büyükşehir ve ilçe başkan adayları Eğitim İş Sendika Üyeleri ile buluştu.
 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olan Mersin Büyükşehir Başkan adayı Vahap Seçer, Yenişehir Başkan adayı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkan adayı Ahmet Serkan Tuncer ve Toroslar Belediye Başkan adayı Abdurrahman Yıldız, Eğitim-İş Mersin Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltılı sohbet toplantısında eğitim çalışanları ile bir araya geldi. Toplantının başında konuşma yapan Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, Mersin’de çalışmalarını yürütürken Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olduklarını ifade ederek, "Günümüzde okullarda çok ciddi problemlerle karşılaşıyoruz ve bunlarla mücadele ederken Büyükşehir Belediyesi’nin desteği oldukça büyük. Bizim mücadelemizde, Büyükşehir Belediyesi her zaman yanımızda olduğunu gösteriyor. Burada, Mersin’de bir bütün olmaya çalışıyoruz. Mersin’i gerçekten çağdaş, laik bir şehir haline getireceğiz” dedi. Toplantıda Eğitimin her aşamasını önemsediklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Göreve geldiğimiz günden bugüne Eğitim Şubemizin bütçesini 16 kat artırmışız, bu önemlidir. Bu, sosyal politikalar bütününde aynı zamanda eğitimin de içinde olduğu bu anlayışa, bu bakış açısına ne kadar önem verdiğimizi gösterir. Ayrıca çocuklar rahat eğitim alsın istiyoruz” dedi. Eğitime yapılan yatırımların önemine değinen Seçer, Mersin'de eğitim kalitesini artırmak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için çalışmalar yapıldığı, öğrencilere yönelik destek programları ve eğitim materyalleri dağıtımları gibi projeleride hayata geçirildiğini belirtti.   Kalabalık aile yapısından dolayı evlerinde rahat ders çalışamayan çocukların varlığına da değinen Başkan Seçer, “ Okuma Salonu sayılarını arttıralım’ dedik. Kongre Merkezi’nde 1 okuma salonu vardı. Önce orayı genişletmekle başladık. Üzerine 11 adet yaptık. Çok görünür olduğu için herkes sahildeki yeni nesil kütüphanemiz Adres Okuma Salonu’nu biliyor. Biz aslında orayı bir mesaj olsun diye yaptık. Onu alıp bir başka tarafa yapardık. Sahilde yapmamızın nedeni; oranın yeri belediyeye ait restorandı. Bir restoran projesi vardı. Sökelim atalım, siyasi bir anlayış mesajı verelim, dedik. Bu sahilleri herkes rant için düşünür ama biz halk için düşündüğümüzü göstermek istedik. Çocuklarımızın da hakkı” dedi. Başkan Seçer, yeni nesil kütüphane Adres Okuma Salonu’nun yaklaşık 45 bin üye öğrencisi olduğunu söyledi. Seçer ayrıca öğrencilere ücretsiz sıcak çorba ve mobil kafe ile 3 çeşit yemeği 10 TL’ye alma imkanı da verdiklerini kaydetti.        
31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde başkan adayı olan büyükşehir ve ilçe başkan adayları Eğitim İş Sendika Üyeleri ile buluştu.

 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olan Mersin Büyükşehir Başkan adayı Vahap Seçer, Yenişehir Başkan adayı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkan adayı Ahmet Serkan Tuncer ve Toroslar Belediye Başkan adayı Abdurrahman Yıldız, Eğitim-İş Mersin Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltılı sohbet toplantısında eğitim çalışanları ile bir araya geldi.

Toplantının başında konuşma yapan Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, Mersin’de çalışmalarını yürütürken Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olduklarını ifade ederek, "Günümüzde okullarda çok ciddi problemlerle karşılaşıyoruz ve bunlarla mücadele ederken Büyükşehir Belediyesi’nin desteği oldukça büyük. Bizim mücadelemizde, Büyükşehir Belediyesi her zaman yanımızda olduğunu gösteriyor. Burada, Mersin’de bir bütün olmaya çalışıyoruz. Mersin’i gerçekten çağdaş, laik bir şehir haline getireceğiz” dedi.

Toplantıda Eğitimin her aşamasını önemsediklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Göreve geldiğimiz günden bugüne Eğitim Şubemizin bütçesini 16 kat artırmışız, bu önemlidir. Bu, sosyal politikalar bütününde aynı zamanda eğitimin de içinde olduğu bu anlayışa, bu bakış açısına ne kadar önem verdiğimizi gösterir. Ayrıca çocuklar rahat eğitim alsın istiyoruz” dedi.
Eğitime yapılan yatırımların önemine değinen Seçer, Mersin'de eğitim kalitesini artırmak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için çalışmalar yapıldığı, öğrencilere yönelik destek programları ve eğitim materyalleri dağıtımları gibi projeleride hayata geçirildiğini belirtti.
 
Kalabalık aile yapısından dolayı evlerinde rahat ders çalışamayan çocukların varlığına da değinen Başkan Seçer, “ Okuma Salonu sayılarını arttıralım’ dedik. Kongre Merkezi’nde 1 okuma salonu vardı. Önce orayı genişletmekle başladık. Üzerine 11 adet yaptık. Çok görünür olduğu için herkes sahildeki yeni nesil kütüphanemiz Adres Okuma Salonu’nu biliyor. Biz aslında orayı bir mesaj olsun diye yaptık. Onu alıp bir başka tarafa yapardık. Sahilde yapmamızın nedeni; oranın yeri belediyeye ait restorandı. Bir restoran projesi vardı. Sökelim atalım, siyasi bir anlayış mesajı verelim, dedik. Bu sahilleri herkes rant için düşünür ama biz halk için düşündüğümüzü göstermek istedik. Çocuklarımızın da hakkı” dedi. Başkan Seçer, yeni nesil kütüphane Adres Okuma Salonu’nun yaklaşık 45 bin üye öğrencisi olduğunu söyledi. Seçer ayrıca öğrencilere ücretsiz sıcak çorba ve mobil kafe ile 3 çeşit yemeği 10 TL’ye alma imkanı da verdiklerini kaydetti.
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinnews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.