DR RUHSAR UÇAR
Köşe Yazarı
DR RUHSAR UÇAR
 

METAVERSE'DE YAŞAM

Şu anda toplumların önemli bir kısmının kullandığı Facebook sosyal arkadaşlık sitesinin Metaverse' e doğru evrildiğini biliyoruz . Facebook'un kurucusu Marc Zuckerberg 2025 yılında Mateverse sanal dünyanın tamamlanacağını söylüyor mevcut dünyamıza paralel evren olarakta değerlendirebilirsiniz hatta evren içinde evren... Nasıl bir evrende yaşamak istiyorsan tercih ediyorsun. Istersen Avatarını oluşturuyorsun ve hooop Şirinler köyünün Sirinesi oluyorsun ya da Las Vegas gibi kumar dünyası oluşturulmuş oraya gidip kanun dışı kumar oynayabiliyorsun. Louvre Müzesi, British Museum, Anıtkabir aklına neresi gelirse sanal ortamda gerçekmiş gibi gezebiliyorsun. Akla ziyan biraz önce youtube da bir video izlerken tesadüf rastladım Metaverse evrenlerinden birinde istediğin yerinde oranın Coin para birimiyle çok çok yüksek fiyatlara minicik arsalar satın alıyorsun şaka değil çok ciddiyim geleceğin sanal dünyasından arsa satışı başlamış ve 2.5 milyon insan da satın almış . Insanları sanal dünyalara hapsederek köle haline getirecekler. Diledikleri gibi yönlendirip hayal satacaklar, gerçeklik duygusundan iyice uzaklastiracaklar, maneviyatı bitirecekler, korkunç bir ahlâkî çöküntü yaratacaklar. Zaten günümüz dünyasında dostluk, arkadaşlık, akrabalık, meslektaş , komşuluk kavramlarının içi boşalmıştı büsbütün güvensiz, yalnız kalacağınız dünyalara hapsolacaksınız. Ben bu dünya da yokum olmayacağım. Facebook Metaverse evrildiği anda tüm sosyal medya hesaplarımı kapatacağım , watsap'ı kullanmayacağım. Mümkünse emekli olup köydeki gerçek bahçelerle ilgileneceğim, ekip biçip, hayvancılık yapıp hayatımı idame ettireceğim. Dünyanın geldiği hâle huzunlenip içimi kağıtlara dökeceğim biliyorum kimse okumayacak olsun, eminim karanlığın en zifiri noktasını yaşıyoruz bundan sonrası aydınlık olur mu bilemem . Benim kimseyi yattığı düşten kaldırmak gibi bir misyonum olmayacak bunu kimsenin başaracağına da inanmıyorum üstelik bu defa yaşadıkları sahteliğin farkında olmayacak kadar uyuşacak insanlık . Sistemler çökecek, siyaset, ekonomi, kültür, eğitim, savunma, ülke sınırları hepsi alt üst olacak yeni tanımlar getirilecek. Beslenme,uyku alışkanlıkları değişecek. Anne Baba ,çocuk rolleri değişecek, Aile kavramı bozulacak. Is kavramı değişecek. Ya bu sisteme ayak uydurup sisteme hapsolacaksin ya da yalnız ama özgür olmayı seçeceksin tabi ne kadar izin verirlerse. Hiç iyi bir yere gitmiyoruz Allah çocuklarımızın , torunlarımızın yâr ve yardımcısı olsun. Elden gelir mi bu saatten sonra bilmiyorum ama bir şekilde ülke olarak buna izin vermemek tüm bu Teknolojik değişimin harabiyetine uğramamak adına şimdiden tedbirler alınmalı.
Ekleme Tarihi: 05 Aralık 2021 - Pazar
DR RUHSAR UÇAR

METAVERSE'DE YAŞAM

Şu anda toplumların önemli bir kısmının kullandığı Facebook sosyal arkadaşlık sitesinin Metaverse' e doğru evrildiğini biliyoruz . Facebook'un kurucusu Marc Zuckerberg 2025 yılında Mateverse sanal dünyanın tamamlanacağını söylüyor mevcut dünyamıza paralel evren olarakta değerlendirebilirsiniz hatta evren içinde evren...
Nasıl bir evrende yaşamak istiyorsan tercih ediyorsun. Istersen Avatarını oluşturuyorsun ve hooop Şirinler köyünün Sirinesi oluyorsun ya da Las Vegas gibi kumar dünyası oluşturulmuş oraya gidip kanun dışı kumar oynayabiliyorsun. Louvre Müzesi, British Museum, Anıtkabir aklına neresi gelirse sanal ortamda gerçekmiş gibi gezebiliyorsun. Akla ziyan biraz önce youtube da bir video izlerken tesadüf rastladım Metaverse evrenlerinden birinde istediğin yerinde oranın Coin para birimiyle çok çok yüksek fiyatlara minicik arsalar satın alıyorsun şaka değil çok ciddiyim geleceğin sanal dünyasından arsa satışı başlamış ve 2.5 milyon insan da satın almış . Insanları sanal dünyalara hapsederek köle haline getirecekler. Diledikleri gibi yönlendirip hayal satacaklar, gerçeklik duygusundan iyice uzaklastiracaklar, maneviyatı bitirecekler, korkunç bir ahlâkî çöküntü yaratacaklar. Zaten günümüz dünyasında dostluk, arkadaşlık, akrabalık, meslektaş , komşuluk kavramlarının içi boşalmıştı büsbütün güvensiz, yalnız kalacağınız dünyalara hapsolacaksınız.
Ben bu dünya da yokum olmayacağım. Facebook Metaverse evrildiği anda tüm sosyal medya hesaplarımı kapatacağım , watsap'ı kullanmayacağım. Mümkünse emekli olup köydeki gerçek bahçelerle ilgileneceğim, ekip biçip, hayvancılık yapıp hayatımı idame ettireceğim. Dünyanın geldiği hâle huzunlenip içimi kağıtlara dökeceğim biliyorum kimse okumayacak olsun, eminim karanlığın en zifiri noktasını yaşıyoruz bundan sonrası aydınlık olur mu bilemem . Benim kimseyi yattığı düşten kaldırmak gibi bir misyonum olmayacak bunu kimsenin başaracağına da inanmıyorum üstelik bu defa yaşadıkları sahteliğin farkında olmayacak kadar uyuşacak insanlık . Sistemler çökecek, siyaset, ekonomi, kültür, eğitim, savunma, ülke sınırları hepsi alt üst olacak yeni tanımlar getirilecek. Beslenme,uyku alışkanlıkları değişecek. Anne Baba ,çocuk rolleri değişecek, Aile kavramı bozulacak. Is kavramı değişecek. Ya bu sisteme ayak uydurup sisteme hapsolacaksin ya da yalnız ama özgür olmayı seçeceksin tabi ne kadar izin verirlerse. Hiç iyi bir yere gitmiyoruz Allah çocuklarımızın , torunlarımızın yâr ve yardımcısı olsun. Elden gelir mi bu saatten sonra bilmiyorum ama bir şekilde ülke olarak buna izin vermemek tüm bu Teknolojik değişimin harabiyetine uğramamak adına şimdiden tedbirler alınmalı.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinnews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.